Brokolicové bochánky s arašídy, šunkou a curry krémem
28.11.2012 09:45
Pro 2 osoby
Příprava 30 min
Suroviny:
- 400 g brokolice (1 hlávka)
- 200 g plátkové šunky
- 120 g strouhanky
- 50 g pražených solených arašídů
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- tuk nebo olej na smažení
krém:
- 1 kelímek zakysané smetany (150 g)
- 1 lžička curry koření
- dvě špetky soli
Postup práce:
- Brokolici rozeberte na růžičky, odvažte 400 g. Brokolici vhoďte do vroucí osolené vody a povařte doměkka asi 8-10 minut.
- Sceďte a nechte trochu vychladnout.
- Na curry krém smíchejte zakysanou smetanu, sůl a curry koření. Šunku nakrájejte na čtverečky. Arašídy nadrťte v hmoždíři a část odložte na ozdobu.
- Brokolici nasekejte najemno nožem na prkýnku nebo v robotu či v sekací nádobě tyčového mixéru (zde je třeba množství zpracovat postupně). Vmíchejte strouhanku, na kostičky krájenou šunkou, arašídy a vejce. Podle chuti osolte a opepřete.
- Ze směsi tvořte v mokrých rukou malé bochánky, které klaďte do rozpáleného tuku nebo oleje. Opékejte na mírné teplotě po obou stranách dozlatova.
- Podávejte teplé nebo studené potřené curry krémem a ozdobte zbytkem drcených arašídů.