Grilované žampiony plněné česnekovým jogurtem a šunkou
28.11.2012 09:38
Pro 4 osoby
Příprava 25 min
Suroviny:
- 12 ks žampionů s průměrem asi 6 cm (ca 500 g)
- 100 g bílého smetanového jogurtu
- 100 g sýra čedar
- 100 g plátkové šunky
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- petrželka na ozdobu
- sůl
Postup práce:
- Z žampionů odřízněte nožky. Ty můžete spotřebovat jinak, například nakrájet do polévky nebo pod dušené maso.
- Žampiony vložte do pekáčku spodní stranou kloboučků nahoru a na středně vyhřátém grilu grilujte ca 8 minut.
- Mezitím promíchejte jogurt s rozmačkanými stroužky česneku, lžičkou soli, vejcem, nahrubo strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou.
- Tekutinu, kterou žampiony pustily, vylijte a naplňte je jogurtovou směsí. Vraťte dopéct na dalších ca 8 minut pod gril, než povrch krému zezlátne.
- Podávejte teplé ozdobené petrželkou.