Ředkvičkovo-brynzový krém s křenem v šunkovém hnízdě

28.11.2012 09:49

Pro 4 osoby

Příprava 20 min

Suroviny:

  • 125 g směsi listového salátu (například rukola, baby špenát, ledový salát)
  • 200 g plátkové šunky
  • 180 g sýra cottage (1 balení)
  • 100 g brynzy
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
  • 3 lžíce nasekané pažitky
  • panenský olivový olej

Postup práce:

  1. Křen nastrouhejte najemno a promíchejte se sýrem cottage a nadrobenou brynzou.
  2. Ředkvičky nakrájejte na tenké nudličky a zlehka je spolu se sekanou pažitkou vmíchejte do brynzového krému.
  3. Na talíře rozložte po obvodu salát promíchaný se lžící olivového oleje. Do středu naaranžujte hnízdo z plátků šunky a to naplňte ředkvičkovo-brynzovým krémem.
  4. Díky slané brynze není třeba solit. Podávejte s pečivem.